Copilaria reprezinta singura sansa a parintilior de a educa si orienta gusturile si alegerile alimentare ale copiilor, cu obtinerea unui echilibru in alimentatia viitorului adult.
Intotdeauna trebuie tinut cont de faptul ca stomacul copiilor este mic si atunci trebuie evitate mesele copioase si realizat un program ordonat impartit in trei mese principale si doua gustari.Copii in varsta de pana la 6 ani au de obicei preferinte in legumele si fructele crude si nu cele gatite, de aceea pentru gustari se pot folosii fructe,legume,branza, cereale,iaurt in locul produselor cumparate, cu mult zahar si preambalate. Trebuie stiut faptul ca in copliarie cantitate de tesut adipos (grasime ) format ramane pentru toata viata,curele de slabire nu fac decat sa scada in volum tesut adipos dar nu si numarul celulelor adipoase.
Pentru ca experienta mesei sa fie una reusita,atunci cand mancam impreuna cu un copil trebuie sa tinem cont de faptul ca un miros puternic al mancarii va provoca respingerea alimentului precum si un aliment rece sau foarte cald.Trebuie inteles faptul ca un copil mananca atat pentru a-si satisface senzatia de foame dar in acelasi timp poate fi si o forma de interactiune sau socializare in grup.
In alimentatia copiilor trebuie combinate toate aspectele nutritonale pentru a avea o alimentatie echilibarata,evitarea pe cat posibil a dulciurilor si o activitate fizica in fiecare zi.